Bewoners niet geïnformeerd over fietsparkeerverbod Agnietenstraat

Sinds een paar weken mag je rondom de Agnietenkapel geen fietsen of brommers meer parkeren op straat. Dat mag alleen nog in fietsenrekken of in de nieuwe fietsparkeergarage aldaar.  Zo wil men ervoor zorgen dat mensen gebruik maken van de nieuwe fietsparkeergarage en dat vele geparkeerde fietsen die overal in dat gebied staan verdwijnen.

Helaas heeft de gemeente hierbij niet aan de impact op de bewoners gedacht, noch hen hierover geïnformeerd. De fietsparkeergarage is niet 7/24 uur open en dus voor bewoners geen alternatief wanneer je je fiets niet op eigen terrein kunt stallen. Daarom hebben wij in alle brievenbussen in dat gebied op 29 juni  voorzien van de onderstaande flyer.

—————————————————————————

Waar parkeer jij je fiets nu?

Sinds een paar weken heeft de gemeente een fietsparkeerverbod ingesteld in jouw omgeving. Als Bewonersbelangen Binnenstad hebben wij contact gezocht met de gemeente en vernomen dat jullie als omwonenden hierover niet zijn geïnformeerd. Daarom doen wij dit nu en willen graag weten wie hier last van heeft.

Wat betekenen deze borden?

Je mag je fiets binnen het aangegeven gebied alleen nog in officiële fietsenrekken parkeren, nergens anders op straat. Doe je dat wel, dan loop je de kans dat je fiets door de gemeente verwijderd wordt. Hij staat dan in het fietsdepot Goejanverwelledijk 10 (naast begraafplaats de IJsselhof). Daar kun hem ophalen na betaling van 30,- euro.

Bezwaar maken?

Ben je het niet eens met dit verbod, of zijn er fietsenrekken nodig zodat jij jouw fiets goed kunt stallen, dan kun je bezwaar maken bij de gemeente.
Je maakt dan bezwaar tegen art.5.6 van de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).
Dat kun je doen via de website van de gemeente: http://www.gouda.nl, zoek op “bezwaar” en je vind het onder “direct regelen”.

Indien gewenst kunnen wij je daarbij helpen.
Neem contact met ons op via het mailadres info@binnenstadgouda.nl .

 

Namens het bestuur Bewonersbelangen Binnenstad Gouda,

Marie-Louise Pierson & Kees Jaap Budding

Website: www.binnenstadgouda.nl

———————————————————————–